Правилник

 ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ:

Уважаеми клиенти,
Благодарим Ви че ползвате услугите ни.
Бихме искали да Ви съобщим, че за да можем да започнем процеса по възстанояване на сумата, трябва да направим заявка за връщане на продукти. Бихме Ви помолили да ни изпратите следващите данни към нашия електронен адрес:
1. Трите имена
2. Номер на банкова сметка
3. IBAN кода на банката
4. Номер на поръчка
5. Код на продукта който искате да върнете
Защото без тези данни няма да можем да възстановим сумата.
След това, ние ви пускаме номер на заявка за връщане и код, и вие вече си върщате продуктите чрез Спиди както винаги.
Самия процес отнема от 7-10 работни дни. Имайте в предвид, че възстановяването на сумата ще отнеме до 10 работни дни след като сме получили продукта.
Ще се радваме да получим вашия отговор.
Благодарим Ви предварително,
Екип на miniPRIX

Общи условия

Настоящите общи условия  се прилагат за всички продажби на стоки и услуги от MINIPRIX ООД, чрез електронният магазин www.miniprix.bg

Използването на този сайт означава приемане на условията изброени по-долу.

МОЛЯ, ЧЕТЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО!

В случай, че не сте съгласни с тези условия Ви молим ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ САЙТ.

1.Определения:

Купувач: физическо или юридическо лице, което прави поръчка.

Продавач: търговско дружество MINIPRIX ООД, юридическо лице, с адрес на фирмата: Булевард Букурещилор нр. 291A , Отопени, обл.. Илфов , номер по ЗДДС RO 15815037  и БУЛСТАТ/ЕИК  J23/364/2014, E-mail : contact@miniprix.bg; Телефон :  02 / 49 25 512 наричано накратко – MINIPRIX.

Поръчка: електронна заявка, явяваща се форма на комуникация между купувача  и фирмата miniPRIX, в която miniPRIX се съгласява да достави избраната от купувача стока на посочен от него адрес, а купувачът се съгласява да заплати нейната цена.

Продукти: артикули, които да бъдат доставени на купувача, в резултат на договора му с фирмата miniPRIX.

Договор: поръчка, потвърдена от Продавача

 1. Информация за продукта

Продуктите, продавани  чрез сайта www.miniprix.bg са нови и в момента на доставка са придружени от фактура, както се изисква от закона. Продуктите се предлагат въз основа на сключения договор между купувача и продавача, и от това дали са налични в момента на заявката. Поради тази причина, miniPRIX си запазва правото да не достави дадена поръчка, в случай че същата съдържа продукти, които не са налични в онлайн магазина или по други причини, независещи от фирмата, за което купувачът ще бъде уведомен.

Цените обявени в сайта, са с включено ДДС (20% от стойността на продукта).

Отбелязаната на фактурата покупната цена, ще бъде същата, като тази в сайта, в момента на Вашата заявка. Също така, поемаме отговорност, че стойността на поръчката Ви няма да се промени, след нейното потвърждение по Вашата електронна поща посочена при регистрацията в сайта. Ние си запазваме правото да променяме цените на продуктите, без предупреждение.

MiniPRIX не дава търговска гаранция на предлаганите продукти, а единствено законова гаранция.

Ние не носим отговорност за възможните разлики между действителния цвят на артикула и цвета, показан на вашия монитор.

 1. Гаранция на продуктите

Всички продукти, продавани от нашия сайт, са в гаранция, както го изисква Закона за защита на потребителите. Продуктите ни са нови и идват от източници, одобрени от производителите. Сертификатът за гаранция, се издава от miniPRIX.

4.Поръчка

Когато miniPRIX потвърди Вашата поръчка, това автоматично ще означава, че Вие сте запознати и съгласни с правилата за ползване на сайта, упоменати в общите условия.

Поръчка, приета и регистрирана успешно от miniPRIX, се счита тази, която е потвърдена електронно по е-мейла на купувача, без да изисква от него отговор.

Потвърждението се извършва само по електронен път (електронна поща), след изготвянето на поръчката.

 1. Доставка

Доставката се извършва чрез куриер и транспортните разходи се поемат от купувача и са на стойност 3 лв. Доставките се извършват чрез куриерска фирма Speedy, в дните от понеделник до събота, в часовете между 08:00 – 18:00, в рамките на 15  работни дни дни, след потвърждаване на поръчката, на адреса, посочен в регистрацията на клиента. MiniPRIX си запазва правото, да не доставя поръчки на клиенти, които не са изпълнили задълженията си, при своето регистриране (грешно попълнени данни, невярна информация или липса на такава).

След два неуспешни опита за доставка, направени от куриерската фирма Speedy, Вашата поръчка ще се счита за невалидна и miniPRIX ще прекрати договора си с Вас

Ние си запазваме правото, да не изпращаме поръчки до клиенти, които са регистрирани в нашата система с повече от две неуспешно доставени поръчки, в рамките на един месец.

Ако купувачът не е открит на адреса, посочен за доставянето на поръчката и в часовете, упоменати по-горе, куриерът ще повтори доставката на следващия ден, след контакт с купувача по телефона. Ако при втория опит за доставка от страна на куриерската фирма, купувачът не е открит на адреса, доставката се счита за отменена, а договорът с miniPRIX, за прекратен.

6.Връщане на продукт – „Отказ от договора”

Съгласно чл.50 от ЗЗП, потребителят има право да върне стоката, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причини за това, в рамките на 14 дни от датата на получаване на продукта. Клиентите, регистрирани като юридически лица, нямат право да се откажат от поръчката, съответното отказът от поръчка се отнася само за физически лица. Връщането на артикулите се извършва чрез куриерска фирма Спиди, транспортните разходи се поемат от купувача и са на стойност 3 лв.

Продуктите трябва да бъдат върнати в същото състояние, в което са били доставени, в оригиналната опаковка, с всички аксесоари и оригинални етикети, неповредени и неносени, както и с придружаващия ги документ за продажба, (фактура), чрез същата куриерска фирма, с която са били доставени. Купувачът е длъжен да уведоми miniPRIX за намеренията си да се върне продукта, в рамките на 14 дни, считано от датата на получаване на пратката /чл.52, ал.1 вр.чл.50 от ЗЗП/. Заявките за връщане на продукт, след изтичане на упоменатия срок, няма да се взимат под внимание от фирмата.

След подаване на заявка за връщане на продукт, купувачът разполага със срок от 14 дни, за изпълнение на доставката към miniPRIX. /чл.55, ал.1 от ЗЗП/ Молби след този срок, няма да бъдат приемани.

Ние си запазваме правото да откажем приемането на продукти, които не отговарят на условията за връщане, а именно: повредена или скъсана опаковка, следи от носене, следи от парфюм, надраскани повърхности, липса на етикети и аксесоари, придружаващи продукта и т.н. Пакети, които не отговарят на описанието, ще бъдат отказани. За да се избегнат недоразумения, пакетите ще бъдат снимани и ще им бъде издаден доклад, с представителя на куриерската фирма, в който ще се посочва състоянието на колета. Купувачът се съгласява, че действителното състояние на пратката е това, което е констатирано в доклада.

При връщане на продукти, които не са в същото състояние, в което са били доставени, не са в оригиналната опаковка и нямат оригиналните етикети, както и придружаващи ги документи, miniPRIX ще ги счита за невалидни, и си запазва правото да не възстанови сумата, заплатена от тях.

Също така, ние си запазваме правото, да Ви откажем връщането на продукт, в случай на злоупотреба. Когато от месечния брой поръчки, клиентът връща над 25% от общата стойност на поръчките, ние имаме правото да прекратим доставките си към този клиент, без предизвестие. Ако връщането е отказано, въз основа на някое основание, от изброените по-горе, ако клиентът е изпратил продукт, без вписан номер за връщане или е изпратил пакета по друга куриерска фирма, транспортните разходи, ще са за негова сметка.

Възстановяване на сумата от върнати продукти, ще се извършва чрез:

 1. По банков път, в рамките на 10 работни дни, след получаване на върнатата стока при нас и нейната проверка. Ако клиентът избере трансфер на сумата по банков път, трябва да е споменал номера на банковата си сметка IBAN, както и трите си имена. Също така, когато връща пратка, купувачът ще трябва да залепи етикети върху външната страна на опаковката, на които е написал ID, (номера, под който сме регистрирали върнатия продукт). Пакетът, съдържащ върнатите стоки, ще бъде изпратен чрез куриер на Speedy , на адрес:село Леденик (Област Велико търново) ул. „Шеста“ номер 473 за MINIPRIX ООД – miniPRIX

Поради административни мотиви, трябва да не изпращате колетите с наложен платеж.

ВНИМАНИЕ!

Молим да спазвате сроковете за връщане на продукти, с които сте се съгласили, в момента на изпращането на поръчката.

НЯМА да бъдат приемани колети, които:

–        са били изпратени без известие от вашия профил

–        има изписана сума върху етикета, залепен на пакета ( колет с наложен платеж)

–        не е вписан номерът за връщане на продукта, както и името на титуляра

Разходите по върнати продукти, повредени по време на транспорт, поради неправилно опаковане, се поемат от клиентите. За всички жалби и оплаквания, при връщането на пратките към miniPRIX, за които считате, че ние сме отговорни, трябва да се свържете със съответния отдел. Можете да направите това на телефон: 02 49 17 574, или на eMail: contact@miniprix.bg

 1. Рекламации

MiniPRIX, носи отговорност за гаранцията и качество на продаваните продукти. Условията на гаранция за потребителите са в съответствие със Закон за защита на потребителите, Директива № 2011/83/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 г. относно правата на потребителите и Директива 1999/44/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно някои аспекти на продажбата на потребителски стоки и свързаните с тях гаранции.

Отправените рекламации ще бъдат уважени, според условията, посочени по-долу, в противен случай, няма да бъдат приети:

Рекламацията трябва да се представи в писмен вид на и-мейл адреса: contact@miniprix.bg .

Рекламациите в писмен вид се представят в рамките на 48 часа от получаването на поръчката от купувача.

–        В рекламацията трябва да бъдат споменати: номерът на поръчката, номерът на фактурата, номерът на товарителницата, с която е изпратен, както и мотивите за оплакването.

Рекламациите, свързани с гаранцията и дефектите на продуктите, трябва да бъде придружена и от съответния дефектен продукт, в оригиналната му опаковка, заедно с всичките аксесоари към него, както и копие от издадената за него фактура и квитанция от куриерската фирма. Ако даден продукт се връща към miniPRIX, без да е придружен с едно от горепосочените изисквания, той може да бъде изпратен обратно към заявителя, (изпращача), без miniPRIX да поема отговорност за гаранцията и дефекта му.

miniPRIX ще отговори на рекламацията, в срок до пет работни дни, от нейното получаване. В този срок miniPRIX ще вземе някое от следните решения:

 • Безплатно извършване на ремонт;
 • Отбив от цената;
 • Възстановяване на заплатената сума;
 • Отхвърляне на жалбата.

 

Никакви претенции няма да се взимат под внимание, ако стоките са били заменени с други   или по някакъв начин се е въздействало на тях (механично или химично). Този списък  подлежи на допълване.

 1. Промоции и конкурси

Ние определяме регламента и правилата на промоциите и конкурсите, които организираме. Тези правила са известни само на потенциалните клиенти, чрез техния профил в нашия сайт или от официалната ни страница във Facebook.

Право на промоции имат само тези клиенти, които следват правилата, публикувани в сайта. Също така, промоциите се прилагат само за поръчки, които са направени в нашия сайт, в периода, в който промоцията е валидна до изчерпване на количествата.

MiniPRIX, си запазва правото да отменя промоция или конкурс, без предизвестие.

 1. Поверителност на данни и търговски комуникации

Фирма miniPRIX, е вписана в регистъра за обработка на лични данни към Националния Надзорен Орган (ННО), под № 11792.
Ние уважаваме и зачитаме неприкосновеността на личните данни на нашите клиенти и им гарантираме поверителност, като за целта няма да изпращаме информация за тях на трети лица, а данните им ще бъдат използвани само за лични нужди, както и за целта, за която са били предоставени, а именно: поръчки, промоции, както и търговска информация за нашите магазини, с марката miniPRIX.

Според закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) от 2001/677, изменен и допълнен през 2004/506, от MINIPRIX ООД се изисква да управлява безопасно, и само за точно определени цели, лична информация, която потребителите са предоставили за себе си. Целта на събирането на личните Ви данни, е единствено и с цел доставка на поръчка, направена от Вас, в сайта на miniPRIX.bg.

Според закона 677/2001, имате право на достъп, промяна на данните, правото да не бъдат предмет на индивидуални решения, както и правото да се обърнате към съда. Също така, имате право да променяте личните Ви данни или да поискате тяхното заличаване. За да упражните тези права, можете да подадете писмена молба, подписана от Вас и да ни я изпратите по пощата на адресът, който е посочен в сайта.

 1. Поверителност на данни и търговски комуникации

Събраните лични данни ще бъдат използвани само за обявената цел на този сайт. Информацията във формуляра за поръчката, ще се използва за изпращане на потвържденията на същите, периодични промоции, конкурси и др. само с предварителното съгласие на потребителя на сайта. Ние сме ангажирани с това, да не продаваме или предлагаме данни съдържащи лична информация за нашите клиенти.

MiniPRIX е против СПАМ-а. Всеки потребител/клиент, предоставил и-мейл адреса си в сайта, може да избере да бъде изтрит. Съобщенията, направени от  MiniPRIX, чрез електронна комуникация, (т.е. електронна поща), съдържат цялостна и последователна идентификация на подателя, или линкове към тях, с представяне на съдържанието.

 1. Злоупотреба

Всеки опит за достъп до личните данни на друг потребител, промяна на съдържанието на сайта www.miniprix.bg или повлияването на качеството му на работа, ще се счита за измама и ще бъде криминално наказуемо от компетентните органи, съгласно Българското правно законодателство (БПЗ).

 1. Отговорност

Информацията може да бъде възпроизведена в печатна форма, само за лична употреба.

Тази информация, не може да се възпроизвежда, разпространява или предава на всяко друго лице, както и да бъде включена по никакъв начин в друг документ, или материал, без предварителното писмено разрешение на нейния автор!

 1. Съдебни спорове

Всеки спор, между потребителя и сайта www.miniprix.bg, ще бъде решен по взаимно съгласие. Тези условия са задължителни и за двете страни. Двете страни се считат за информирани и съгласни за всички промени в „Общите условия“, от датата на тяхното публикуване в сайта. Потребителят е единствено отговорен да бъде винаги в течение с всички промени в тези условия. Ползването на услугите на сайта, след промени в „Общите условия“, означава, че сте съгласни с тези промени.
Тези условия ще се тълкуват и прилагат в съответствие със законите на Република България. Всички спорове, произтичащи от (или) свързани със сайта, са подсъдни на съдилищата на Република България. Печатната версия на този документ и известията, предавани по електронен път от сайта, ще има доказателственяа сила в съдебни и/или административни производства.

 1. Промени

MiniPRIX, си запазва правото да прави промени в разпоредбите, дизайна и всички структури на уебстраницата www.miniprix.bg, като не се задължава да уведоми предварително клиентите си за това!