Любимите ни любовни истории от книгите и в живота
Posted on: февруари 11, 2016, by : admin
heart-792179_640

Свети Валентин наближава и ние вече сме в романтично настроение! Докато сме на романтична вълна и мечтаем за рози, любов и страст, няма как да не споделим с вас нашите топ 5 любовни истории, вдъхновени от книгите или от истински събития и личности.

heart-792179_640

Настанете се удобно и позволете на истинската, безусловна любов да ви обгърне, докато четете:

❤ Една от любимите ни любовни истории, разказана в романа на Маргарет Мичъл „Отнесени от вихъра“, ни прави свидетели на една гореща и разтърсваща любов. Скарлет и Рет ни показват, че любовта невинаги е безоблачна и че трябва да живеем тук и сега. Тяхната любов е бурна и променя и двамата завинаги.

„Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде.“

❤ Франсис Скот Фицджералд ни вдъхновява да мечтаем за любов без граници, за любов, която те мотивира да се бориш до последния дъх и трагичността в това, да живееш в миналото. Джей Гетсби е толкова влюбен в прекрасната Дейзи, че поема вината за нейното престъпление без да се замисли и трагично губи живота си.

„Никакъв огън, никаква сила не може да унищожи онова, което човек скатава в бленуващото си сърце.“

❤ Никълас Спаркс ни напомня, че една драматична любов може да има и щастлив край. Неговите герои Ноа и Али са млади влюбени, но любовта им е забранена – тя е от богато семейство,а той е беден. Двойката се разделя и всеки поема по своя път, но съдбата ги среща отново и този път те са готови да бъдат заедно до последния дъх.

„Така, това няма да бъде лесно. Това ще е наистина трудно. Ние трябва да се трудим за това всеки ден, но аз искам да го направя, защото искам. Искам всичко от теб, завинаги, ти и аз, всеки ден. Ще направиш ли нещо за мен? Представи си живота си? Тридесет години, четиридесет години? На какво ти прилича? Ако това, което си представяш, е с него – отиди. Отиди! Аз те загубих веднъж, мисля, че мога да го направя отново. Ако си мислиш, че е това, което наистина искаш, отиди. Но не вземай решението си по лесния начин.“

❤ Една от любимите ни любовни истории от реалния живот е тази на легендарната канадска певица Селин Дион и нейният дългогодишен агент и съпруг Рене Анджелил. Двамата се запознават, когато тя е на едва на 13 години. Двойката се жени, когато певицата навършва 26 години, въпреки упреците за голямата разлика във възрастта им – повече от 20 години. Звездното семейство опровергава злите езици, като се радва на дълъг и щастлив семеен живот и три прекрасни деца. За съжаление, съпругът на Селин губи битката с рака и умира в прегръдките на съпругата си в началото на 2016 година.

„Животът те изправя пред неща, които не можеш да контролираш, но винаги имаш право на избор как ще продължиш напред.“

❤ Животът на актрисата Грейс Кели е като истинска приказка. Тя е млада, красива и талантлива, печели сърцата на почитателите си. През 1956 г. принцът на Монако се влюбва в холивудската актриса и я прави принцеса на Монако. Грейс се отказва от филмовата си кариера в името на любовта и новата си титла, като  посвещава живота на децата и съпруга си.

„Естествената роля на жената е да бъде стълб на семейството.“

grace-kelly-394485_960_720

Всяка любовна история е вълшебна!

И вие искате да сте част от „Любовни истории“?

Напишете ни вашата любовна история между  12 и 14 февруари като коментар и може да спечелите една от нашите награди.

1 място – ваучер на стойност 100 лв.

2 място – ваучер на стойност 50 лв.

3 място – ваучер на стойност 25 лв.

Победителите ще бъдат обявени на нашата Facebook страница на 15.02.2016г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *